Praktiserende læger ved ikke nok om, hvornår og hvordan de skal seponere medicin – og de mangler opbakning til at gøre det. De har derfor en tendens til at holde fast i at medicinere, selvom behandlingen ikke længere er til gavn for patienten. Det konkluderer en ny ph.d.-afhandling. »Medicinske skader er blandt de førende årsager til sygelighed og dødelighed. Seponering er en måde hvorpå man kan reducere medicinske skader, og min undersøgelse viser, at mange læger derfor også er motiveret...
Opdateret seponeringsliste fra IRF
Skriv en kommentar
Frustreret praksislæge: Lægemidler i restordre er fortsat et stort problem Den populære blodtryksmedicin Centyl har de seneste måneder været stort set umulig at opdrive på det danske marked. Som konsekvens er alle vanddrivende midler af typen thiazid havnet i restordre én efter én. Til stor frustration for læger i almen praksis.
Skriv en kommentarLæger kan bedre holde øje med udskrivning af antibiotika og afhængighedsskabende medicin
Skriv en kommentarDSAM har opdateret klinisk vejledning for KOL Ny klinisk vejledning for behandling af KOL i almen praksis adskiller sig i enkelte detaljer fra vejledning fra RADS.
Skriv en kommentarStatiner kan hæmme insuliners øgede kræftrisiko Nyt studie viser, at den øgede kræftrisiko, som insuliner og andre inulinstimulerende lægemidler udløser, kan bremses ved brug af statiner.
Skriv en kommentarFDA trækker godkendelse til kombinationsbehandling
Skriv en kommentarPostmenopausale kvinder overmedicineres med statiner
Skriv en kommentar
Frygt for overbehandling med kolesterolsænkende medicin er ubegrundet
Skriv en kommentarRapport: DAMD-sag satte brat stopper for positiv udvikling for data i praksis
Skriv en kommentar