Cannabis
Foto: Colourbox

Læger kan ordinere medicinsk cannabis i 2018 Som et led i satspuljeaftalen er det blevet besluttet at afsætte midler til en forsøgsordning, hvor patienter med f.eks. multipel sklerose eller kræft kan få lægeordineret medicinsk cannabis.

Fra 2018 kan afgrænset gruppe af patienter få lægeordineret medicinsk cannabis. Det sker efter, at der afsættes 22. mio. kr. af satspuljemidlerne til en forsøgsordning. Aftalen betyder, at patienter med en række udvalgte sygdomme og symptomer, der tidligere har været i behandling med relevante, godkendte lægemidler, kan få ordineret medicinsk cannabis på den enkelte læges ansvar. Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.  Lægemiddelstyrelsen har på baggrund af den eksisterende faglige viden på området vurderet, hvilke patientgrupper og behandlingsindikationer, styrelsen finder, vil...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind