Oluf Borbye Pedersen
Foto: Esben Zøllner Olesen

Lægemidler påvirker vores tarmbakterier og dermed også vores helbred forskelligt Ny dansk forskning viser, at nogle lægemidler eller kombinationer af lægemidler er gavnlige for sammensætningen af tarmbakterier med de dertilhørende gavnlige effekter på vores helbred. Andre lægemidler kan derimod være skadelige for både tarmmikrobiomets diversitet og menneskets sundhed.

Lægemidler påvirker ikke bare vores helbred gennem den direkte effekt. Lægemidler kan potentielt set også påvirke vores helbred indirekte gennem en modulering af tarmmikrobiomet. Mens nogle lægemidler påvirker sammensætningen og funktionen af tarmbakterier i en positiv og sundhedsfremmende retning, har andre lægemidler en negativ effekt på tarmmikrobiomet og dermed formentlig også på vores helbred. Dermed kan lægemidler, der bliver taget for at behandle én sygdom, potentielt set lede til udvikling eller forværring af andre. Opsigtsvækkende resultater Det er blot nogle...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.