Lægemiddelstyrelsen fastholder anbefalinger vedrørende clarithromycin Selv om et stort studie fra det amerikanske lægemiddelagentur FDA for nylig viste en betydelig øget risiko for pludselig død længe efter en kur med antibiotikaet clarithromycin, fastholder den danske lægemiddelstyrelse de nuværende anbefalinger ved brugen af lægemidlet.

»På baggrund af de foreliggende studier ser vi ikke grund til at ændre på vores anbefalinger.« Sådan lyder udmeldingen fra overlæge og medlem af EU’s bivirkningskomité PRAC Doris Stenver efter, at hun og EU’s bivirkningskomité for nylig på ny gennemgik hele den videnskabelige litteratur for antibiotikaet clarithromycins kardiovaskulære bivirkninger. Antibiotikaet blev sat på dagsordenen i forbindelse med komitéens gennemgang af den månedlige sikkerhedsrapportering, som løbende indsendes af de firmaer, der har markedsføringstilladelserne. I den forbindelse har kommitéen gennemgået hele litteraturen...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind