Lægemiddelstyrelsen bliver ramt af sparerunde Færre ansatte bliver konsekvensen af sparerunden i Lægemiddelstyrelsen, som kommer på baggrund af usikkerhed om brexit og manglende betaling fra konkursramt medicinalfirma.

Usikkerhed omkring brexit og et konkursramt medicinalfirma betyder, at Lægemiddelstyrelsen netop nu er i gang med en sparerunde. Den vil bl.a. medføre færre ansatte i styrelsen.

Det bekræfter adm. direktør Thomas Senderovitz over for MedWatch.

Thomas Senderovitz ønsker ikke at sætte tal på den nødvendige besparelse eller omfanget af den forestående personalereduktion. Han beskriver sparerunden som en mindre tilpasning.

Styrelsen har nu givet de ansatte muligheden for frivillig fratrædelse med svarfrist senere i maj.

»Vi starter nu med at tilbyde frivillige aftrædelser, og så må vi se, om det er nødvendigt med yderligere skridt. Jeg kan ikke udelukke, at der bliver et næste skridt, det må jeg være ærlig omkring,« siger Thomas Senderovitz til MedWatch.

Han peger på, at usikkerheden omkring konsekvenserne af brexit og Europharas konkursbegæring er skyld i Lægemiddelstyrelsen sparerunde. Europharas konkurs betød, at firmaet ikke er i stand til at betale sin gæld i form af gebyrer til Lægemiddelstyrelsen.

Lægemiddelstyrelsen forventer at nå i mål med spareplanen i løbet af juni, oplyser MedWatch.

Skriv kommentar