Op, op og op. Lægemiddeleksporten slår atter rekord. Nu er knap hver femte eksportkrone genereret af lægemidler, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Lægemiddeleksporten udgør 17 pct. af Danmarks samlede eksport Danmark har eksporteret lægemidler for 157,7 mia. kr. i 2022, og lægemiddeleksporten er dermed vokset med 21,1 mia. kr. sammenlignet med sidste år. Det svarer til en stigning på 15,4 pct.

Dagen efter Lundbecks rekordregnskab og Novo Nordisks nylige melding fra  om 16 pct. vækst i 2022, bekræfter tal fra Danmarks statistik, at den danske lægemiddelindustri fortsat er på væksttogt, hvor det danske salg af lægemidler til udlandet er stigende. Derfor ser vi det som positivt, at regeringen lægger op til en ny life science-strategi, når den nuværende udløber Morten Engsbye, fagchef for life science, Dansk Erhverv Lægemiddeleksporten var i 2022 157,7 mia. kr. og er dermed vokset med 21,1 mia....

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.