»Vores studie peger på, at hvis man er ryger og i behandling med en GLP-1-receptoragonist, får man højst sandsynligt mere smæk for skillingen og kan se frem til et større vægttab, sammenlignet med hvis man ikke ryger. Omvendt peger studiet også på, at GLP-1-receptoragonister reducerer trangen til at ryge, og der er nogle interessante perspektiver i begge fund, som vil være spændende at undersøge i data fra nogle af de store kliniske studier, som allerede er lavet,« fortæller en af forskerne bag studiet, lektor Christoffer Clemmensen fra Novo Nordisk Foundation Center for Basic Metabolic Research ved Københavns Universitet.

Kombi af nikotin og vægttabsmedicin kan have interessant effekt på rygetrang og vægt Danske forskere har sandsynliggjort, at hvis man er i behandling med et vægttabsmiddel og samtidig er ryger, taber man sig mere, end hvis man blot er i behandling med et vægttabsmiddel. Til gengæld ser behandling med vægttabsmidlet ud til reducere rygetrangen.

Flere og flere mennesker er i behandling med et vægttabsmiddel baseret på tarmhormonet GLP-1, for eksempel Novo Nordisks lægemiddel Wegovy (semaglutid), der får rigtig meget spalteplads for tiden. Det betyder også, at mange rygere kommer i behandling med en GLP-1-receptoragonist, og kombinationen af rygning og en GLP-1-receptoragonist kan faktisk have uventet mereffekt på vægttabet, ligesom behandling med en GLP-1-receptoragonist muligvis kan påvirke rygetrangen. Vores studie peger på, at hvis man er ryger og i behandling med en GLP-1-receptoragonist, får man...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.