København får fordel i kampen om EMA-hovedsæde Nye kriterier for valg af nyt hjemland til EMA lægger øget vægt på at sikre kontinuitet i driften af lægemiddelagenturet.

En tilføjelse til kriterierne for, hvordan EU skal vælge nyt hjemland for Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA, kan være en fordel for rige kandidatlande med god infrastruktur. Det skriver Politico, som har fået indsigt i en ny udgave af det 24-siders dokument med krav til EU-agenturets nye placering efter Brexit.

I dokumentet, der er dateret 13. juni, lægger Europa-Kommissionens formand Jean-Claude Juncker og EU-Rådets formand Donald Tusk øget vægt på, at et fremtidigt EMA-hjemland skal kunne garantere »business continuity«.

Ifølge dokumentet skal et kommende EMA-værtsland kunne dokumentere evnen til at »sikre en gnidningsløs overgang til den nye placering, og dermed at sikre forretningskontinuitet for de organer, som bør forblive i drift under transitionen«.

En EU-diplomat med kendskab til processen vurderer over for Politico, at de nye kriterier vil styrket forhandlingsposition rigere EU-lande som Sverige, Irland, Danmark og Holland.

Skriv kommentar