Kliniske guidelines skal også dække behandlingsophør – ikke kun medicinopstart Vi skal have mere fokus på at reducere medicinforbruget for den enkelte, da det stigende medicinforbrug både er problematisk for samfundet og patienterne. Men til det formål mangler vi almindelige kliniske guidelines, som også indeholder konkrete værktøjer til behandlingsophør, skriver professor Anton Pottegård.

Rette pille i rette mund. Til rette tid. Så længe det giver mening. Men så heller ikke længere. Lægemidler har opnået en central plads i vores samfund. Men vi er måske nået til et punkt, hvor det er blevet for meget af det gode? Og er der behov for tiltag, der kan få os i en anden retning? I år 2000 brugte 180.000 danskere mavesyremedicin, 265.000 brugte antidepressiva og 82.000 brugte statiner. I 2018 er disse tal steget til 596.000,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.