Ligegyldigt hvad vi gør, kan vi ikke få kontrol over de stigende medicinudgifter. Sådan lyder det fra Lars Kjeldsen, klinikchef på Rigshospitalets hæmatologiske klinik.

Klinikchef: Vi kæmper forgæves mod stigende medicinudgifter  Klinikchef på Rigshospitalets hæmatologiske afdeling har iværksat flere tiltag i et forsøg på at få kontrol over stigende medicinudgifter. Men da der er mange dyre behandlinger på vej, forventer han, at udgifterne fortsat vil stige. Staten må dække udgifterne krone for krone, siger han.   

Økonomien på Rigshospitalets hæmatologiske afdeling er ifølge klinikchef Lars Kjeldsen presset som aldrig før. For da flere og flere nye meget dyre lægemidler med potentielt større effekt og færre bivirkninger end de eksisterende midler strømmer ind, bliver afdelingens pengekasse mere og mere slunken. Reglerne siger nemlig, at afdelingen selv skal betale fem pct. af den årlige stigning i medicinudgifter. Lars Kjeldsen har det svært med, at en stor del af midlerne er godkendt på et evidensgrundlag, som langt fra rummer...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.