Udsigten til så stor en regning for behandling med lungekræftmiddel bekymrer formand for Danske Regioner Bent Hansen

Keytruda mod lungekræft kan koste regionerne en halv milliard årligt Hospitalernes indkøbscdentral Amgros vurderer, at den samlede udgift til Keytruda mod småcellet lungekræft kan løbe op i 180 mio. kr. årligt. Men skal man tro kræftlæger er dette tal sat 300 millioner kroner for lavt.  

Den samlede regning for at bruge Keytruda (pembrolizumab) som førstelinjebehandling til patienter mod småcellet lungekræft kan alene herhjemme løbe op i 200 til 500 millioner kr. om året. Det fremgår af en analyse fra Danske Regioner, som er omtalt på b.dk. Det store udsving i skønnet skyldes, at der er flere kvalificerede vurderinger af, hvor mange patienter, der kan få gavn af behandlingerne med det nye lægemiddel. Et slag på tasken fra hospitalernes indkøbscentral Amgros er, at  at omkring 400...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.