Intensiv behandling forebygger nyresygdom hos patienter med type 2-diabetes Højrisikopatienter med type 2-diabetes i intensiv, flerstrenget behandling har markant lavere risiko for at udvikle nyrekomplikationer, viser nyt tillægsstudie til Steno 2-studiet. Det sætter endnu engang streg under, hvor effektivt intensiv behandling bremser sendiabetiske følger i højrisikogruppen, lyder det fra en af studiets ophavsmænd.

Risikoen for at få nyresvigt er reduceret med 48 pct. for de patienter med type 2-diabetes, der startes op i et intensivt, flerstrenget behandlingsforløb. Det viser resultaterne af et nyt tillægs-studie til Steno 2-studiet, der har sammenlignet risikoen for nyrekomplikationer blandt højrisikopatienter i henholdsvis intensiv, flerstrenget – og konventionel behandling. »Steno 2-studiet har i tidligere offentliggørelser vist, hvordan patienter i intensiv, flerstrenget behandling havde lavere risiko for at udvikle både mikro- og makrovaskulære komplikationer, havde en lavere dødelighed og levede...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.