Torben Plesner er overlæge og professor på Hæmatologisk Afdeling på Vejle Sygehus.

Inhabilitet i Medicinrådets top Set fra den kliniske slagmark tyder meget på, at aktuelle problemer skyldes, at formandsskabet i Medicinrådet også er ansat som sygehusdirektører med ansvar for den daglige drift og økonomi, skriver overlæge og professor.

Medicinrådet har på mange måder gjort et glimrende stykke arbejde. Nye lægemidler vurderes omhyggeligt og der udkommer relevante vejledninger for anvendelsen af disse nye og ofte dyre lægemidler. Sagsbehandlingen er hurtig, og vi er på de områder, jeg kender til, forud for vores skandinaviske broderlande, når det drejer sig om ibrugtagning af gode nye lægemidler. Medicinrådet har meget relevant haft fokus på de habilitetsproblemer, der kan opstå, når læger samarbejder med lægemiddelindustrien og har ført en meget stram kurs på...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.