Influenzavaccine som næsespray lige så effektiv som indsprøjtning Første blindede og randomiserede sammenligning af levende- og inaktiveret influenzavaccine viser god effekt af vaccine som næsespray.

En undersøgelse offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Annals of Internal Medicine viser, at influenzavaccine som næsespray er lige så effektiv som standardvaccine i form af injektion. Undersøgelsen er den første, blindede og randomiserede undersøgelse, som direkte sammenligner effekten af levende vaccine med inaktiveret vaccine. I studiet indgik 1.186 canadiske børn og unge i 3-15 års alderen, der enten fik næsespray-vaccine eller en injiceret vaccine, samt en kontrolgruppe på 3425 børn, der ikke fik nogen form for influenzavaccine. For at kunne...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.