Lægemiddelindustriforeningen er tilfreds med det stigende antal industrifinansierede kliniske forsøg, siger Jakob Bjerg Larsen, chefkonsulent for klinisk forskning og produktion i Lif.

Industrien laver flere kliniske forsøg Antallet af kliniske forsøg finansierede af industrien steg i 2018, men er fortsat under niveauet for 2007, viser undersøgelse. Til gengæld er antallet af patienter, der deltager i forsøgene, faldet markant.

I 2018 havde medlemmerne af Lægemiddelindustriforeningen (Lif) og Dansk Biotek tilsammen 324 kliniske forsøg i gang i Danmark. Det er en mindre stigning i forhold til 318 kliniske forsøg i 2017, viser en undersøgelse foretaget af de to foreninger. Ifølge Jakob Bjerg Larsen, der er chefkonsulent for klinisk forskning og produktion i Lif, er det en stigning, som noteres med tilfredshed i foreningen. »Det er en positiv tendens, som er fortsat siden 2010, men vi er endnu ikke oppe på...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.