Hver tredje FDA-godkendte lægemiddel har sikkerhedsproblemer Sikkerhedsproblemer påvises først efter godkendelse hos hver tredje FDA-godkendte lægemiddel, viser undersøgelse publiceret i JAMA.

Næsten hver tredje af de 222 nye lægemidler, som den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA godkendte i perioden 2001-2010, viste sig efterfølgende at have problemer med sikkerheden. Det viser en undersøgelse, som en forskergruppe fra Yale har offentliggjort i tidsskriftet JAMA, Journal of the American Medical Association. Forskerne analyserede data for nye lægemidler godkendt i perioden 2001-2010, med opfølgning frem til februar 2017. Af de 183 farmaceutiske og 39 biologiske midler, som FDA godkendte i den periode, havde 32 pct. af midlerne...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.