Kvinder med en kort livmoder kan med fordel behandles med vaginal progesteron for at forebygge for tidlig fødsel.
Progesteron forhindrer ikke for tidlig tvillingefødsel
Skriv en kommentarProgesteron kan afhjælpe svedeture
Skriv en kommentar
Årets bedste kliniske forsøg: Alt fra VR-behandling til forskning i graviditetstab blev hyldet ved prisuddeling Otte projekter, forskere og hospitalsafdelinger blev hædret ved uddelingen af Danmarks bedste kliniske forsøg og afprøvninger 2023, som blev holdt i Life Science Huset i København.
Skriv en kommentarFlere nye tilgange til behandling er præsenteret på ASCO Der er på årets kongres for American Society of Clinical Oncology præsenteret flere resultater, der peger på nye måder at gå til patienter med forskellige former for kræft. Heriblandt i forhold til stråleterapi ved endetarmskræft og spændende resultater fra NATALEE-studiet og INDIGO-studiet.
Skriv en kommentarTre lovende lægemidler vækker opsigt på ASCO 2023 På den årlige kongres for American Society of Clinical Oncology blev der præsenteret resultater fra studier med tre lægemidler, der har potentialet til at ændre behandlingen af forskellige former for kræft.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Methotrexat koblet til øget risiko for udvikling af hudkræft Stor dansk undersøgelse peger på, at det er forbundet med øget risiko for udvikling af forskellige former for hudkræft at være i behandling med methotrexat. Der er behov for flere undersøgelser til at belyse sammenhængen, siger forsker.
Skriv en kommentar
Region Hovedstaden lancerer ny forskningsstrategi med patienten i centrum En ny forskningsstrategi i Region Hovedstaden skal sætte fokus på patientnær forskning og give bedre rammer for forskning. Den nye strategi er både mere målrettet og ambitiøs, lyder det fra Carsten Scheibye (V), formand for regionens forskningsudvalg.
Skriv en kommentar
KU-støttet virksomhed vil udvikle biologiske lægemidler baseret på tarmbakterie En ny virksomhed med professor Oluf Borbye Pedersen i spidsen skal udvikle en helt ny klasse af farmabiotika. Virksomheden GutCRINE er den første investering foretaget af Københavns Universitets nye investeringsselskab, der sammen med Eir Ventures har lagt fire mio. kr.
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar
Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentar