Hjertelæger behandler de rette brystsmertepatienter med magnyl
»Der er en tydelig sammenhæng mellem omfanget af kalk i kranspulsårerne og gevinsten ved at bruge hjertemagnyl. Det antyder, at den såkaldte kalkscore, vi måler ved scanningerne, kan hjælpe klinikerne til at identificere de patienter, som bør sættes i magnylbehandling,« siger afdelingslæge, lektor, ph.d. Erik Lerkevang Grove.

Hjertelæger behandler de rette brystsmertepatienter med magnyl Behandling med hjertemagnyl efter CT-scanning af kranspulsårerne blandt patienter med angina pectoris gives til de rigtige patienter, viser undersøgelse som afdelingslæge Erik L. Grove har præsenteret på ESC-kongressen.

Når patienter med symptomer på kranspulsåresygdom får foretaget en CT-scanning af hjertets kranspulsårer, er danske kardiologer generelt gode til at identificere de patienter, der profiterer af at komme i behandling med hjertemagnyl. Det viser en stor undersøgelse, som afdelingslæge, lektor, ph.d. Erik Lerkevang Grove, hjerteafdelingen på Aarhus Universitetshospital, har præsenteret på ESC. Undersøgelsen er baseret […]

Desværre, kun abonnenter har adgang til at læse denne artikel.

Få et prøveabonnement