Historisk retssag: OxyContin-producent erklærer sig skyldig i amerikansk opioidkrise og betaler rekordbøde Purdue Pharma har erklæret sig skyldig i at være med til at hælde benzin på bålet i den amerikanske opioidkrise. Firmaet punger ud med 50 mia. kroner og lukker og slukker. Alligevel er ofrene langt fra tilfredse.

Purdue Pharma, der står bag det smertestillende opioid OxyContin, har i en historisk retssag erklæret sig skyldig i tre sigtelser vedrørende virksomhedens rolle i den amerikanske opioidkrise, der har kostet mere end 450.000 amerikanere livet på grund af overdosis. Med erklæringen er Purdue Pharma også gået med til at betale otte mia. dollars, rundt regnet 50 mia. kr., i bøder og erstatninger til efterladte. Til CNN Business fortæller amerikanske Drug Enforcement Administrations vicedirektør Tim McDermott: »Purdue Pharma modvirkede aktivt USA’s...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.