Årets kongres for Americas Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ACTRIMS) slog dørene op i San Diego, da februar blev til marts, og det blev med tusindvis af forskere, som delte ud af deres nyeste forskning inden for multipel sklerose. På Dagens Medicin har vi holdt øje med kongressen og kommer her med et udvalg af de mest interessante studier, der blev fremlagt data fra i år. 1. Positiv effekt af intermittent fasting Et af de studier, der...

Mavenclad imponerer blandt danske patienter med multipel sklerose Fire år med Mavenclad til danske patienter med multipel sklerose er opløftende læsning, viser nyt studie. Patienterne oplever markant færre attakker og mindre sygdomsprogression. Desuden kommer behandlingen med næsten ingen bivirkninger.
Skriv en kommentarRoche kommer med nye data for MS-middel Ocrevus
Skriv en kommentar
5 danske højdepunkter fra årets ECTRIMS Den årlige kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) er slut, og vi ser tilbage på, hvad danske forskere bidrog med til kongressen.
Skriv en kommentarGod effekt af COVID-19-vacciner til personer med multipel sklerose Personer med multipel sklerose bør stadig lade sig vaccinere mod COVID-19. Det er meldingen på ECTRIMS fra flere producenter af lægemidler mod multipel sklerose samt uafhængige forskere.
Skriv en kommentarNyt MS-middel viser lovende takter
Skriv en kommentarSubkutan version af Tysabri godkendt i EU
Skriv en kommentar
FDA er begejstrede for Lundbeck-middel til personer med Alzheimers – dansk overlæge siger nej tak Midt i april udtrykte et ekspertpanel under FDA stor begejstring for Lundbecks skizofreni- og depressionsmiddel Rexulti til behandling af agitationer hos personer med Alzheimers. Dansk overlæge undværer dog gerne lægemidlet i Danmark og mener, at der skal helt andre tilgange til af løse problemet med agitationer hos personer med Alzheimers.
Skriv en kommentar
Et nyt kapitel inden for behandling af Alzheimers Alzheimers-medicin baseret på laboratoriefremstillede antistoffer vurderes lige nu i Det Europæiske Medicinagentur, EMA. Medicinen har – som de første midler nogensinde – en sygdomsmodificerende effekt på den frygtede demenslidelse.
Skriv en kommentarStatiner frikendt for at øge risikoen for hjerneblødning Et nyt studie frikender statiner for at øge risikoen for første gangs hjerneblødninger. Det ser faktisk ud til, at statiner i stedet er forbundet med en lavere risiko for første gangs hjerneblødning, og det er godt nyt for dem, der har været bekymret omkring brugen af statiner til at sænke kolesteroltallet.
Skriv en kommentar