»Ved at gøre det til et tilbud for alle 12-årige drenge kan vi få både få udryddet virussen hurtigere og nedbringe antallet af kræfttilfælde for både mænd og kvinder,« siger Tue Flindt Müller, der er formand for Lægeforeningens Lægemiddel- og Medikoudvalg og praktiserende læge.

Gratis HPV-vaccine til alle 12-årige drenge Regeringen foreslår, at alle drenge fra 12 års alderen skal tilbydes gratis HPV-vaccine. Lægeforeningen er begejstret for forslaget.

Regeringen foreslår, at alle 12-årige drenge skal tilbydes en gratis HPV-vaccine for at forebygge de forskellige former for kræft. Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse. »Vi ved, at HPV-vaccinen også hos drenge kan mindske risikoen for nogle kræftformer og en række sygdomme. Vaccinen kan virke forebyggende mod analkræft, og meget tyder på, at den også kan mindske risikoen for kræft i mund og svælg – noget, der desværre rammer stadig flere unge mennesker. Derfor vil vi nu prioritere,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.