Gilead indgår økonomisk aftale med Amgros

Gilead Sciences vil gøre det økonomisk mere attraktivt at behandle danske patienter med hepatitis C med virksomhedens præparater, Sovaldi og Harvoni.

Derfor har virksomheden indgået en aftale med regionernes indkøbsorganisation, Amgros. Det siger Kennet Brysting, som er nordisk direktør i Gilead Sciences.

»Vi har lavet en aftale for at gøre det økonomisk mere overkommeligt for klinikerne og regionerne at behandle flere patienter med vores innovative lægemidler og dermed kurere flere patienter i Danmark. Klinikerne er kommet med klar intention, om at de vil behandle flere patienter, og med denne aftale supporterer vi den intention,« siger Kennet Byrsting.

»Ultimativt skal vi sigte på at udrydde sygdommen i Danmark, og det har vi lægemidlerne til. Man estimerer, at 22.000 patienter i Danmark har hepatitis C, hvoraf en meget stor del er udiagnosticerede. De, der er diagnosticerede, skal vi sikre får tilgang til medicinen, og den udiagnosticerede andel, skal vi på sigt have diagnosticeret og sat i behandling,« siger Kennet Byrsting.

Samtidig med at Gilead indgår aftalen med Amgros, kan firmaet også se frem til ny konkurrence inden for behandling af hepatitis C. Konkurrenten AbbVie lancerer i dag en ny kombinationsbehandlingen Viekiraz + Exvierea til kroniske hepatitis C-patienter, men det er ifølge Kennet Byrsting ikke årsag til, at Gilead Sciences og Amgros netop nu har indgået en aftale.

»Vi fokuserer på vores egne lægemidler, og vi træffer de beslutninger, der er rigtige for det danske marked. Grunden til, at vi laver denne aftale nu, er fordi der har været en tydelig indikation fra klinikerne i Danmark om, at de gerne vil behandle flere patienter, og det vil vi gerne støtte,« siger Kennet Byrsting og fortsætter:

»Vi laver en aftale for at øge tilgangen til vores medicin, Harvoni og Sovaldi,« siger Kennet Byrsting.

Aftalen mellem Gilead Sciences og Amgros løber frem til 30. september i år, fordi Amgros forventer at færdiggøre en behandlingsvejledning på området inden sommerferien, og derefter gennemføre et udbud, som skal være gældende fra 1. oktober.

Gilead ønsker ikke redegøre for de økonomiske detaljer i aftalen med Amgros, men i Tyskland har firmaet ifølge Reuters indgået en aftale om en pris på 300.000 kr. for 12 ugers behandling med Sovaldi.

Skriv kommentar