Genetik påvirker effekten af statiner Høj genetisk risiko for hjerte-kar-sygdom spiller også ind på effekten af behandling med kolesterolsænkende statiner, viser skotsk undersøgelse.

Personer, der ud fra en genetisk risikovurdering har større risiko for hjerte-kar-sygdom, har også større nytte af behandling med statiner som primærprævention, viser en skotsk undersøgelse, som er offentliggjort i tidsskriftet Circulation. Brugen af statiner til behandling af personer med kendt hjerte-kar-sygdom er veletableret, hvorimod brugen af statiner som primærprævention er mere fagligt omdiskuteret. De aktuelle resultater peger på, at gentest kan være en mulig måde at afgøre, hvem der har størst udbytte af primærprævention med statiner. Tidligere har to...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.