Forskere vil kurere luftvejsinfektioner med syre
Foto: Privat

Forskere vil kurere luftvejsinfektioner med syre Forskere fra Norge og Danmark samarbejder om udvikling af en ny inhalationsbehandling, som skal gøre kål på alt fra cystisk fibrose til COVID-19. Behandlingen, der virker på både bakterie- og virusinfektioner, bliver i øjeblikket undersøgt i et klinisk studie med mennesker.

Forskere fra Københavns Universitet, Rigshospitalet og det norske firma SoftOx har udviklet en ny og revolutionerende inhalationsbehandling, som har potentialet til at kunne benyttes til at bekæmpe mange former for luftvejsinfektioner, herunder lungeinfektioner ved cystisk fibrose, lungeinfektioner ved KOL, forkølelse, lungebetændelser og så selvfølgelig også COVID-19. Behandlingen virker på stort set alle bakterier og virus, og så kan den både benyttes forebyggende i eksempelvis influenzasæsonen Thomas Bjarnsholt, professor, Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Rigshospitalet Inhalationsbehandlingen består i store træk af en mild...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind