Forsker vil studere sammenhæng mellem diabetes og tarmsygdom Novo Nordisk Fonden støtter forskning, der skal klarlægge om behandling af inflammatorisk tarmsygdom kan nedbringe risiko for type 2 diabetes.

1. reservelæge Kristine Allin fra Bispebjerg har modtaget en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 1,3 mio. kr. til at undersøge, hvorvidt behandling af inflammatorisk tarmsygdom har betydning for udvikling af type 2 diabetes. Bevillingen skal bruges til en undersøgelse af, om patienter med inflammatorisk tarmsygdom, der behandles med lægemidler, der hæmmer TNF-α, har nedsat risiko for type 2 diabetes. Dels om de patienter, der behandles med fjernelse af dele af tyndtarmen, har en ændret risiko for type 2 diabetes...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.