Forsker vil dæmpe mavesmerter uden medicin Aalborg-forsker bruge nervestimulering i stedet for smertestillende medicin.

Klinisk professor Jens Brøndum Frøkjær fra Aalborg Universitetshospital skal lede et forskningsprojekt, som har fået 1,8 mio. kroner fra Det Frie Forskningsråd. Formålet med projektet er at lindre kroniske mavesmerter uden et stort forbrug af smertestillende medicin, skriver Aalborg Universitet.

Jens Brøndum Frøkjær forsker i, hvordan man kan lindre kroniske smerter ved at stimulere hals eller øre med et apparat, som reducerer opfattelsen af smerte. Metoden kaldes vagusnervestimulering, og apparatet har hidtil været brugt til behandling af flere typer hovedpine.

Som noget  nyt vil Jens Brøndum Frøkjær undersøge, om det virker på mavesmertekanalen. Hvis behandlingen viser sig at virke, vil det være muligt at skære ned på forbruget af smertestillende medicin, som traditionelt har mange bivirkninger.

»Vi forventer, at denne viden vil kunne overføres på andre kroniske smertetilstande, og at en sådan mekanismeorienteret, ikke-farmakologisk behandling således kan få stor betydning for fremtidens behandling af kroniske smerter,« siger Jens Brøndum Frøkjær i en kommentar på Aalborg Universitetshospitals hjemmeside.

Jens Brøndum Frøkjær forsker i, hvordan man kan lindre kroniske smerter ved at stimulere hals eller øre med et apparat, som reducerer opfattelsen af smerte.

 

Skriv kommentar