FDA godkender ‘kunstig bugspytkirtel’ Medtronic har fået de amerikanske godkendelsesmyndigheders grønne lys til at markedsføre insulinpumpen MiniMed 670G, som kopierer den menneskelige bugspytkirtel ved automatisk at kunne monitorere glukoseniveau og tilføre den nødvendige insulin til patienter med type 1-diabetes.

De amerikanske godkendelsesmyndigheder FDA har godkendt Medtronics insulinpumpe MiniMed 670G, som flere gange er blevet refereret til som en “kunstig bugspytkirtel. Som den menneskelige bugspytkirtel kan Minimed 670G – på baggrund af kontinuerlige glukosemålinger – automatisk regulere, hvor meget insulin der skal tilføres til patienter med type 1-diabetes. Ifølge FDA kan teknologien, som er den første af sin slags, give en større frihed til diabetespatienter, som ellers normalt selv skal måle insulinniveau og justere dosis. MiniMed 670G virker ved, at...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.