Et af verdens bedst sælgende kræftmidler anbefalet til ny indikation: Yderligere tre kan være på vej Det amerikanske firma MSD gjorde klogt i at investere i Keytruda, som stadig vokser i indikationer inden for kræftområdet. Nu mener Medicinrådet også, at midlet kan bruges til behandling af tyk- og endetarmskræft.

MSD’s immunterapi Keytruda knopskyder igen. Onsdag i sidste uge godkendte Medicinrådet PD-1-hæmmeren med det aktive stof pembrolizumab til førstelinjebehandling af en undergruppe af patienter med kræft i tyk- og endetarmen. Der er tale om patienter med såkaldt MMR-dificent (MSI-H/dMMR) metastatisk tyk- og endetarmskræft. dMMR, der er en forkortelse for defekter i mismatch repair-systemet, kendetegnes ved cellernes manglende evne til at reparere gener med fejl. Da dMMR kan føre til mutationer, som repliceres og spredes hastigt ved celledeling, undersøges der for...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind