Jørgen Bjerggaard Jensen
»Politikerne har jo fået de data, der findes, men det er ikke sammenlignelige data, og derfor kan man reelt ikke konkludere ret meget på dem,« siger Jørgen Bjerggaard Jensen om de tilgængelige tal for blærekræft i den fælles nordiske kræftdatabase, Nordcan. Da landene opgør data forskelligt, ligger Danmark reelt i top, når det handler om overlevelse efter blærekræft i Norden.Foto: Privat

Forskellige opgørelsesmetoder mudrer billedet af blærekræftoverlevelse i Norden Folketingspolitikere risikerer at blive misinformeret af Sundhedsministeriets data om de kræftområder som f.eks. blærekræft, hvor Danmark tilsyneladende har lavere overlevelse end vores nabolande. Billedet er nemlig et helt andet, fortæller forskere.

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind