EMA vil sikkerhedsvurdere blødermedicin Komité for lægemiddelovervågning i EMA gennemgår faktor VIII blødermedicin for at vurdere risikoen for udvikling af inhibitorer.

Det europæiske lægemiddelagentur EMA’s komité for overvågning af lægemiddelsikkerhed PRAC (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee), vil gennemgå data for al blødermedicin, som indeholder faktor VIII-præparater. Gennemgår sker med henblik på at vurdere risikoen for udvikling af såkaldte inhibitorproteiner blandt patienter i behandling for hæmofili A, skriver EMA i en meddelelse. Baggrunden for beslutningen, at der fornylig er publiceret en undersøgelse, hvor forfatterne antyder, at hæmofilipatienter, der behandles med faktor VIII medicin udviklet ved DNA-rekombinant teknologi, oftere udvikler inhibitorer, end de patienter,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.