»Gevinsten for den enkelte patient bliver gennemsnitligt mindre, men til gengæld kan vi også behandle flere,« siger læge og klinisk professor ved Onkologi på Sygehus Lillebælt, Karina Dahl Steffensen, der glæder sig over bedre behandlingsmuligheder.

EMA godkender ny behandling til kræft i æggestokkene Ny behandling godkendt af EMA udvider mulighederne for at behandle kvinder med kræft i æggestokkene, siger dansk klinisk professor.

Det europæiske lægemiddelagentur EMA har godkendt GlaxoSmithKlines Zejula (niraparib) som vedligeholdelsesbehandling til voksne kvinder med FIGO stadie III til IV æggestokkræft, hvor kvinderne har responderet på førstelinjebehandling med platinholdig kemoterapi. Zejula er den første PARP-hæmmer, der er godkendt i EU som monoterapi til patienter med platinfølsom æggestokkræft, uanset om kvinderne er HRD- (defekt homolog rekombinat) eller BRCA-positive. Ifølge læge og klinisk professor ved Onkologi på Sygehus Lillebælt, Karina Dahl Steffensen, er det glædeligt, at der er udsigt til at få endnu...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.