Thea Larsen, Business Unit Director
Foto: AbbVie

Debat: Værdien af lægemidler kan ikke aflæses på et prisskilt Anbefaling af en ny behandling er en afvejning af omkostninger og værdi for patienten. Vi har i Danmark i dag ikke et system, der hensigtsmæssigt håndterer den afvejning. Men der er håb forude med indførelsen af QALY, skriver Thea Larsen, direktør i AbbVie.

Som læsere af Dagens Pharma og Dagens Medicin vil vide, har der i november været talt og skrevet meget om AbbVies proteinhæmmer venetoclax til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL). Først i et interview med overlæge og forskningsleder Carsten Niemann fra Klinik for Blodsygdomme på Rigshospitalet. Siden kom professor i sundhedsøkonomi Lars Holger Ehlers på banen. Og endelig har Dagens Pharma ad et par omgange skrevet om placeringen af venetoclax i første linje til patienter med CLL. Debatten starter lige...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind