Foto: Lars Andersen (Illustration)

Debat: Pause fra patenter kan tage pusten fra pandemien, men Danmark er imod Den eksisterer allerede. Muligheden for midlertidigt at begrænse patentrettigheder, når folkesundheden er under exceptionelt pres. COVID-19-pandemien raser, og det er tid til at gøre brug af den. WHO arbejder for, EU arbejder imod, og Danmark valgte i sidste uge at læne sig op ad EU.

Til sommer regner vi med, at hele Danmark er vaccineret mod SARS-CoV-2. Men for størstedelen af verdens befolkning er det ikke et spørgsmål om hvornår, men om de får adgang til en vaccine. Nogle få kan skyde genvej som forsøgspersoner i de kliniske studier af vacciner, og der er rift om pladserne på de afrikanske sites. Men uden en COVID-19-waiver lades de mindre udviklede lande i stikken og forbliver afhængige af private aktørers velvilje Lavindkomstlandene står bagerst i vaccinekøen i...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.