Jakob Møller Hansen, praktiserende neurolog og bestyrelsesmedlem i Danske Nervelægers OrganisationFoto: Privat

Debat: Migræne er en folkesygdom og skal behandles i det nære sundhedsvæsen Med den truende personalemangel i sundhedsvæsenet er det ikke optimalt at centralisere migrænebehandlinger, som helt uden problemer vil kunne håndteres i det nære sundhedsvæsen, mener formand og bestyrelsesmedlem i Danske Nervelægers Organisation (DNO). De foreslår derfor, at medicin mod kronisk migræne skal kunne udskrives af alle speciallæger i neurologi, uanset om patienterne behandles i speciallægepraksis eller på hospitalernes hovedpineklinkker.

Vi har med interesse læst interviewet med formanden for Dansk Hovedpine Selskab, overlæge Faisal Mohammad Amin (fremover FMA), på Dagens Pharma fra 29. juni. Vi er helt enige i mange af overlægens betragtninger om migrænebehandling i Danmark, men finder samtidigt, at debatten af hensyn til patienterne må nuanceres og præciseres. FMA anfører, at det er et problem, at mange mennesker med migræne bruger ikke-medicinsk behandling mod migræne. Vi er ikke enige.  En af forfatterne til dette indlæg (Jakob Møller Hansen)...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.