Selskab fravælger RADS-vejledning: »Den er meget andet end faglig« Formanden for Dansk Cardiologisk Selskab, Lene Holmvang, forventer at selskabet tilslutter sig ESCs guideline for brug af NOAK-midler til behandling af atrieflimren, når det har haft det til vurdering i en såkaldt endorsement-proces.

RADS nedgradering af et enkelt blodfortyndende lægemiddel, Pradaxa (dabigatran), til behandling af bl.a. atrieflimren er usædvanlig. For det stemmer hverken overens med Dansk Cardiologisk Selskabs hidtidige vejledninger og heller ikke med den nye vejledning fra European Society of Cardiology (ESC). Det mener formanden for Dansk Cardiologisk Selskab Lene Holmvang efter at have set den nye ESC-vejledning og sammenlignet den med de seneste anbefalinger på området fra RADS. »Jeg synes, at det er usædvanligt, at man nedgraderer et enkelt præparat, som...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.