Efter Vioxx-skandalen har cox-2-hæmmere næsten været fjernet til smertelindring af gigtpatienter verden over på grund af risikoen for blodpropper. Men nu er blandt andet danske læger med i stort internationalt studie, som skal undersøge, om et nyere – ikke særligt brugt gigtmiddel – er bedre end sit rygte, og det kan bane vejen for et comeback til cox-2-hæmmerne.

Forskere kortlægger medicineringsfejl i sundhedsvæsenet Fra 2014 til 2018 blev der indrapporteret omkring 480.000 medicinrelaterede utilsigtede hændelser til Dansk Patientsikkerhedsdatabase. Forskere har gennemgået tallene og blandt andet identificeret, hvor mange gange det har ledt til alvorlige konsekvenser for patienter, og hvilke lægemidler der typisk er involveret.
Skriv en kommentarAspiriner og ibuprofener kan holde kræftmetastaser stangen
Skriv en kommentarEsbriet viser god effekt for patienter med IPF
Skriv en kommentar15 patienter får erstatning for behandling med gigtmedicin
Skriv en kommentarMyndigheder vurderer risiko ved gigtmidler
Skriv en kommentarFDA advarer om falsk Avastin
Skriv en kommentarDosispakket medicin kan øge risiko for fejl
Skriv en kommentarSmertemidler øger risiko for ny blodprop
Skriv en kommentar
Kunstig intelligens fortæller forskere om effekt af lægemidler En model baseret på kunstig intelligens kan på baggrund af information fra en lang række datakilder pege på, hvordan forskellige lægemidler vil virke helt ned på det molekylære niveau på den enkelte person.
Skriv en kommentar
Forskere finder gigantisk hul i viden om misbrug blandt folk med psykoser Dansk gennemgang af den internationale forskning viser, at der er en overvældende mangel på studier af god kvalitet af behandling af personer med psykotiske lidelser og alkoholmisbrug. Der er behov for mere forskning og en målrettet tilgang til farmakologisk behandling af denne gruppe patienter, siger forsker.
Skriv en kommentar
Regioner udmønter de første forskningsmillioner fra life science-strategien Hovedstaden og Midtjylland melder sig som de første regioner til at bruge deres andel af de årlige ti millioner kroner, som regeringen har sat til side til oprettelse af delestillinger. Nu skal Region Hovedstaden beslutte, hvilke forskningsområder der skal kunne søge om pengene.
Skriv en kommentar