Antibiotikaresistens: Lad os sætte handling bag ordene
Foto: Lars Andersen

Antibiotikaresistens: Lad os sætte handling bag ordene Der er bred enighed om behovet for nye incitamentsstrukturer for udvikling af antibiotika. Den nationale antibiotikahandlingsplan er et oplagt værktøj til at sætte handling bag ordene, skriver Novo Nordisk Fonden, Pharmadanmark og Pfizer Danmark i et fælles debatindlæg.

At sundhedskriser koster dyrt i både tabte liv, livskvalitet og for statskassen, er blevet klokkeklart over det seneste halvandet år. Coronapandemien har med al tydelighed vist os værdien af at være velforberedt på de kriser, som virus og bakterier skaber. Antibiotikaforbrug medfører resistens, uanset hvordan man vender og drejer det Den øgede opmærksomhed på sundhedskriser, som coronavirus har skabt, har også øget fokus på andre potentielle sundhedskriser, f.eks. antibiotikaresistens. Resistensproblematikken – hvor bakterier udvikler resistens mod antibiotika – er ikke...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind