Trine Kart, viceadministrerende direktør i Amgros, forventer et stigende antal kombinationsbehandlinger i fremtiden. Det kræver forhandlinger med flere virksomheder samtidigt.

Amgros skal ved kombinationsbehandlinger forhandle med flere firmaer  Nye kombinationsbehandlinger med medicin fra flere firmaer kommer til at udfordre Amgros, der som noget helt nyt må forhandle priser med flere parter til en behandling. Det vurderer Medicinrådet, der netop har afvist to kombinationsbehandlinger til nyrekræft på grund af for høj pris.

Regionernes indkøbscentral Amgros er en dreven forhandler i forhold til at forhandle priser hjem på lægemidler fra et firma af gangen. Men efter at det europæiske lægemiddelagentur har godkendt kombinationsbehandlinger af nye lægemidler til behandling af nyrekræft, står Amgros over for en ny situation ved at skulle forhandle priser hjem på alle de midler, der indgår i kombinationsbehandlingen – midler, der kommer fra forskellige firmaer. Det står klart efter det seneste medicinrådsmøde, hvor rådet valgte hverken at anbefale PD-L1-hæmmeren Bavencio...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.