Algoritme ville have reduceret prisen for Xtandi markant Regneksempel viser, at danske hospitaler kunne opnå en besparelse på 230.000 kr. pr. behandling af prostatakræft ved at bruge den algoritme, som hollandske forskere har foreslået.

Jes Søgaard har som cheføkonom ved Kræftens Bekæmpelse ikke kun sat sig ind i, hvad det er for argumenter og antagelser, der ligger til grund for den algoritme til beregning af priser for kræftlægemidler, som to hollandske forskere i hhv. sundhedsøkonomi og hæmatologi har offentliggjort i tidsskriftet Nature Reviews. Han har selv forsøgt at forbedre algoritmen ved at justere lidt på nogle af dens antagelser, så de efter hans opfattelse kommer til bedre at stemme overens med virkeligheden. Som et...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.