Aftalen er i hus: En mia. kr. til sundheden og ny styringsmodel Danske Regioner og staten har indgået en økonomiaftale, der indebærer en mia. kr. ekstra, hvoraf 200 mio. kr. skal gå til psykiatrien. To-pct-kravet er lagt i graven og erstattet med 'nærhedsfinansiering'.

Danske Regioner har i nat indgået en aftale med regeringen om regionernes økonomi for 2019. Aftalen betyder, at sundhedsvæsenet samlet bliver løftet med en mia. kroner næste år, heraf 200 mio. kr. til psykiatrien. »Med aftalen har vi endnu engang valgt at prioritere danskernes sundhed meget højt,« siger finansminister Kristian Jensen (V) i en pressemeddelelse. Løftet på en mia. kr. er dobbelt så stort som det, Danske Regioners fik forhandlet hjem ved forrige års forhandlinger, og regionernes nye formand Stephanie...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.