Ny strategi skal sende Lægemiddel­styrelsen i europæisk topklasse

Ny strategi skal sende Lægemiddel­styrelsen i europæisk topklasse Den danske Lægemiddelstyrelse lancerede fredag en strategiplan for de kommende fem år.

Godt syv måneder efter sin tiltræden som direktør for Lægemiddelstyrelsen lancerer Thomas Senderovitz nu en ambitiøs strategiplan, som i løbet af de kommende fem år skal bringe Danmark og den danske lægemiddelstyrelse i europæisk topklasse.

Hurtig og smidig sagsbehandling kombineret med faglig og videnskabelig rådgivning af høj kvalitet skal gørenLægemiddelstyrelsen i København til industriens foretrukne valg.

Sammen med medarbejderne i Lægemiddelstyrelsen og samarbejdspartnere fra medicinal- og medikobranchen har Thomas Senderovitz brugt de forløbne syv måneder på at udarbejde den strategiplan, som han præsenterede fredag.

»Visionen er, at Lægemiddelstyrelsen i løbet af perioden 2017-2021 skal være én af de stærkeste lægemiddelstyrelser i Europa. Vi har en tradition for enkel forvaltning og høj faglighed, og vi vil gerne være mere aktive og involverende. Vi skal øge kvaliteten af vores arbejde yderligere, bl.a. i forhold til ‘scientific advice’ i forhold til både biotekbranchen og den internationale medicinalbranche, og ved at levere kortere sagsbehandlingstider – til gavn for både patienter og for lægemiddelbranchen,« sagde Thomas Senderovitz.

En del af Lægemiddelstyrelsens nye strategiplan forholder sig til, at udvikling og godkendelse af medicin er en stadig mere kompleks proces, som betyder, at den nationale styrelse må forholde sig til problemer af global karakter.

»Et eksempel på de stadig mere komplekse forsyningskæder, vi skal forholde os til, er f.eks. et lægemiddel fremstillet i Tyskland af aktive stoffer produceret i Kina. De kliniske forsøg gennemføres globalt. Dataanalysen foregår i USA og Indien, og sammenskrives i England, hvor godkendelsesansøgninger indsendes til FDA, EMA og andre lægemiddelagenturer,« sagde Thomas Senderovitz.

Han forventer, at mere detaljerede strategier for styrelsens enkelte fagområder vil være klar i midten af december.

Skriv kommentar