Medicinformand hopper frem på magtliste

Medicinformand hopper frem på magtliste Jørgen Schøler Kristensen kan gøre lige hvad han vil, vurderer rekrutteringsekspert.

Jørgen Schøler Kristensen hopper i år 15 pladser op til plads nummer 24 på listen over de 100 mest magtfulde i det danske sundhedsvæsen. Det er Dagens Medicins 14 mand store magtpanel, som for 20. gang igen i år har kåret de 100 mest magtfulde.

Magtlisten bliver offentliggjort i Dagens Medicin og på Folkemødet på Bornholm på fredag.

Og spørger man Lars Muusmann, der som administrerende direktør for konsulentbureauet Muusmann sidder med i Dagens Medicins magtpanel, skyldes de gode karakterer, at Schøler har mange gode personlige og ledelsesmæssige egenskaber.

»Det, der gør, at jeg giver Schøler høj kredit, er, at han er en rigtig dygtig forhandler. Han har stor indsigt i det basale sundhedsvæsen og nyder en stor tillid generelt,« siger Lars Muusmann, der beskriver Jørgen Schøler Kristensen som en ‘meget erfaren herre’.

»Han er helt rigtig at sætte ind på posten som formand for Medicinrådet, for han har nogle super gode personlige egenskaber, som er medvirkende til, at han vil kunne lykkes med mange ting i den funktion,« siger han.

Schøler har dog ikke brug for at gøre noget stort nummer ud af sig, fortæller Muusmann. For folk ved godt, hvem han er, og hvad han står for.

»I Muusmann kommer vi meget rundt på sygehusene, bl.a. for at rekruttere. Når vi skal finde en kandidat til en stilling på topledelsesniveau, hvor lægelige kompetencer er i spil, bliver vi som regel spurgt, om ‘ikke vi kan få Schøler’. Han er virkelig i høj kurs,« siger Lars Muusmann og nævner, at Schølers store anerkendelse ikke kun er et resultat af hans måde at lede Medicinrådet på. Rollen som lægefaglig direktør for hospitalsenheden i Horsens udfylder han også godt, siger han og henviser til, at det gennem årene er lykkedes Schøler at løfte sit hospital på rigtig mange områder.

»Han er blevet dygtig til mange ting, som f.eks. sikkert patientflow. Der har han virkelig gået ind i nogle store, vigtige projekter,« siger Muusmann og understreger, at Schøler vælger sine projekter. Han er ikke den, der er med hér og dér i alle sammenhænge.

»Han har en lidt mere stille, jysk måde at gå med dørene på,« siger Muusmann og pointerer, at hospitalsledelsen belønner hans tilgang med at give ham frie tøjler til at løse sine opgaver, som han vil.

Direktør for Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen er enig i, at Schølers position som cheflæge i Region Midtjylland også har betydning for scoringen. Det kan efter hans vurdering være medvirkende til panelets forskellige vurderinger af magtpositionenerne for Jørgen Schøler Kristensen og Steen Werner Hansen. Selv om de begge er formænd i Medicinrådet er sidstnævnte faldet fra plads 15 til plads 38.

»Cheflæger i Region Midtjylland har i højere grad mulighed for at præge regionens strategi. Vurderingen er, at regionerne i forskelligt omfang tager cheflæger og chefsygeplejersker med på råd – og at lægelige vicedirektører i Region Hovedstaden i mindre omfang kan påvirke regionens strategi,« siger Leif Vestergaard Pedersen.

Skriv kommentar