GlaxoSmithKline er endnu engang bedst til at sikre fattige medicin Britisk lægemiddelfirma topper den internationale rangliste 'Access to Medicine Index', mens Novo Nordisk er faldet otte pladser.

GlaxoSmithKline topper ifølge Medwatch.dk endnu engang den internationale rangliste  ‘Access to Medicine Index’, der angiver hvor gode verdens 20 førende medicinalvirksomheder er til at sikre verdens fattigste mennesker adgang til sundhed og medicin. Ranglisten, der nedfældes og udgives af den  internationale nonprofit-organisation Access to Medicine (ATM er ifølge Medwatch.dk udformet på baggrund af data indhentet fra 103 udviklingslande. Den har været udarbejdet hvert andet år siden 2008, og i den periode har britiske På anden- og tredjepladsen finder man i år Johnson & Johnson og Novartis.

Novo Nordisk, der ifølge Medwatch gik fra en 8. plads i 2010 til en 2. plads sidste gang i 2014, er nu drattet ned til en 10. plads – en deroute, som kommer helt bag på Novo Nordisk.

»Først og fremmest er vi overraskede,« siger Novo Nordisk Vice President Health Advocacy Niels Lund til Medwatch. Efter hans vurdering har Novo Nordisk gjort mindst lige så meget på den front som det tidligere har gjort. Han bekræfter, at selskabet ikke gør sig meget i donationer, da det ikke er bæredygtigt i længden.

Det er især inden for kategorierne ’Donations’, ’R&D’, ’Pricing’ og ’Capacity’, at Novo Nordisk ifølge Medwatch.dk er raslet ned i forhold til 2014.

Skriv kommentar