»I Danmark er der ikke mange danskere ansat i EMA, især ikke på de videnskabelige positioner. Så derfor tror jeg, det kunne være en faktor, der spiller en rolle i overvejelserne om, hvorvidt EMA skulle komme til Danmark,« siger Jens Ersbøll.

EMA-veteran er skeptisk over for Danmarks chancer for at få agentur Få danskere er i dag ansat i EMA, og det kan være en være en svaghed i forhold til at hente agenturet til Danmark, vurderer tidligere overlæge i Lægemiddelstyrelsen.

EU-kommissionens største frygt er, at mange vitale medarbejdere vil forlade det europæiske lægemiddelagentur EMA, når det som en konsekvens af Brexit flytter fra England til et andet EU-land. Derfor vil kommissionen formentlig gå efter et nyt værtsland, der historisk selv har sendt skrappe folk til agenturet. Det vurderer Jens Ersbøll, der som forhenværende overlæge i Lægemiddelstyrelsen tidligere var Danmarks repræsentant i det Europæiske Lægemiddelagentur (EMEA). »Der ikke mange danskere ansat i EMA, især ikke på de videnskabelige positioner. Så derfor...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.