Kræftmiddel vinder pris som årtiets mest betydningsfulde behandling Det immunterapeutiske præparat Yervoy har modtaget Prix Galien-prisen som årtiets mest betydningsfulde bioteknologiske behandling.

Bristol-Myers Squibb’s lægemiddel Yervoy (ipilimumab) blev forleden hædret med af den farmaceutiske industris mest eftertragtede priser, en Prix Galien-pris.

Ved uddelingen 27. oktober løb Yervoy således med titlen som den mest betydningsfulde bioteknologiske behandling lanceret i det seneste tiår, skriver Bristol-Myers Squibb på sin  hjemmeside.

I juryens begrundelsen lyder det, at »Bristol-Myers Squibb adskiller sig ved sin innovative forskning og udvikling af Yervoy, som nu er godkendt til behandling af inoperabel eller metastaserende melanom i mere end 50 lande.«

Vicepræsident i afdelingen for research og udvikling hos Bristol-Myers Squibb, Frans Cuss, udtaler i pressemeddelelsen, at han ser prisen som bevis på, at det er lykkedes firmaet at få anerkendt immun-onkologien som behandlingsalternativ til en bred vifte af ondartede kræftsygdomme.

»Vi er meget beærede over at modtage denne særlige anerkendelse af Yervoy – et middel, der indvarslede, hvad der bedst kan beskrives som en historisk periode i kræftforskningen,« lyder det fra Frans Cuss.

Bristol-Myers Squibb fik Prix Galien-prisen som årtiets mest betydningsfulde bioteknologiske behandling på den tiende af de årligt tilbagevendende Prix Galien-ceremonier i New York.

Prix Galien uddeles af The Galien Foundation og gives som en anerkendelse til »enestående resultater for at forbedre menneskehedens tilstand gennem udvikling af innovative behandlinger«

Firmaet har to gange tidligere modtaget en pris ved Prix Galien-ceremonien. I 2015 fik firmaets immunterapeutiske lægemiddel Opdivo (nivolumab) prisen som det bedste bioteknologiske produkt, og i 2012 modtog Yervoy samme pris.

Skriv kommentar